Home / Artikelen / Clubkeuze/loopbaanplanning / Reinoud Wolff over Jeroen Hertzberger: ‘Als iets niet lukt, zal hij eindeloos proberen om zich te verbeteren’
Reinoud Wolff over Jeroen Hertzberger: ‘Als iets niet lukt, zal hij eindeloos proberen om zich te verbeteren’
21 juni 2013

Het kan verkeren in de topsport. Een jaar nadat Jeroen Hertzberger werd gepasseerd voor de Olympische Spelen is hij tijdens de Hockey World League topscorer van Oranje.

 

Spits nieuws

 

Jeroen Hertzberger verloor een jaar geleden met zijn club Rotterdam de finale van de strijd om het landskampioenschap. Vervolgens mocht de aanvallende middenvelder als één van de laatste afvallers niet naar de Olympische Spelen. Met de landstitel op zak is dezelfde speler nu met acht doelpunten in vier duels topscorer van de Hockey World League en geldt hij vanavond in de halve finale tegen Australië als één van de belangrijkste spelers van Oranje.

 

Keuzes maken


„Als bondscoach moet je keuzes maken en Jeroen paste vorig jaar niet in het totaalplaatje”, legt Paul van Ass na de met 8-4 gewonnen kwartfinale tegen Frankrijk nog maar eens uit waarom hij Hertzberger twaalf maanden geleden niet meenam naar Londen. „Maar dat betekent niet dat hij geen goede hockeyer is.”

 

Doodziek was Hertzberger twaalf maanden geleden er van dat hij het grootste sportevenement ter wereld moest missen. Reinoud Wolff, zijn coach bij Rotterdam, kan het zich nog goed herinneren. „Maar hij heeft heel snel die ellende achter zich gelaten. Jeroen is sowieso iemand die open staat voor kritiek. En als iets niet lukt, zal hij eindeloos proberen om zich te verbeteren.”

 

facebook twitter