Home / Artikelen / Clubkeuze/loopbaanplanning / Maxime Kerstholt: 'Mijn persoonlijke doelen zijn om heel veel te leren en vooral te blijven genieten'
Maxime Kerstholt: 'Mijn persoonlijke doelen zijn om heel veel te leren en vooral te blijven genieten'
21 januari 2013

Voor hockeyster Maxime Kerstholt was 2012 een zeer bijzonder jaar. De Zwolse goalgetter verkaste aan het begin van het huidige hockeyseizoen naar hoofdklasser Laren, waar ze zich in korte tijd in de ploeg heeft gespeeld. De pas 16-jarige spits speelt inmiddels moeiteloos mee met grote namen als Naomi van As en Kim Lammers en is zelfs clubtopscorer. “Achteraf hoorde ik dat mensen zeiden dat ik op de bank zou belanden en amper speeltijd ging krijgen. Dat was eerst ook zo, maar ik ben daardoor wel gegroeid”, zegt Kerstholt.

 

Naast haar prestaties bij de Larense hoofdklasser presteerde Maxime Kerstholt ook uitstekend met Nederland onder 16 jaar. Begin juli was die ploeg actief op het EK in het Spaanse Valencia, waar de ploeg op overtuigende wijze kampioen werd. Kerstholt onderscheidde zichzelf door topscorer van het toernooi te worden. “Het winnen van het EK was toch wel een ultiem puntje in 2012. De groep was door het vele trainen zo hecht, dat we precies wisten wat we aan elkaar hadden. Hierdoor waren we heel goed”, zegt Kerstholt, die bij Laren inmiddels al tien keer heeft gescoord, goed voor een derde plaats op de topscorerslijst van de hoofdklasse.

 

Ook op persoonlijk vlak heeft Kerstholt vorig jaar flinke stappen gemaakt. “Ik speel bij Laren met topspeelsters, dan word je snel volwassen. Bij Nederland B heb ik geleerd om keihard te knokken. Nadat ik was afgevallen voor de selectie zat ik er totaal doorheen. Uiteindelijk ging de knop om en zat ik twee weken later weer bij de selectie. Daar heb ik door het vele en keiharde trainen geleerd om tot het gaatje te gaan. En om nooit, maar dan ook nooit op te geven.” In 2013 hoopt de Zwolse vooral te blijven genieten. “Mijn persoonlijke doelen zijn om heel veel te leren en vooral te blijven genieten. Met Laren willen we de play-offs halen en met Nederland A het EK in Dublin winnen. Maar ik moet vooral blijven genieten. Het kan door bijvoorbeeld een blessure zomaar over zijn.”

 

Dankzij haar prestaties in 2012 is de Zwolse hockeyster tijdens het SportGala Zwolle genomineerd voor de titel ‘Sporttalent van het jaar 2012’. Iets waar Kerstholt heel trots op is. “Ik vind het een eer om genomineerd te zijn voor die titel. Het is iets wat blijkbaar niet zomaar gebeurt en dat maakt het des te leuker dat ik uitgekozen ben. Ik heb alleen niet echt het gevoel dat ik iets heel bijzonders of speciaals aan het doen ben”, zegt Kerstholt nuchter. De hockeyster heeft zich nog niet verdiept in haar mogelijke kansen. “Ik ben er eerlijk gezegd nog niet zo mee bezig. Als ik zo de andere genomineerden bekijk, zijn de sporten niet met elkaar te vergelijken. Voor mij is de kans dan ook één op drie dat ik win.”

facebook twitter