Home / Artikelen / Overig / Mentale techniek: Visualiseren
Mentale techniek: Visualiseren
31 juli 2012

Visualiseren is een onderdeel van mentale training waarbij je via je beelden in je hoofd je techniek oefent. Dit kan je helpen om nieuwe technieken te oefenen of bekende technieken er in te slijpen, zoals de sleepbeweging bij een strafcorner.

 

Visualiseren helpt je lichaam en je hoofd zo te programmeren dat je in die beslissende situaties optimaal presteert, immers, je hebt die situatie al vaak in je hoofd gezien, dus je weet beter en sneller wat je moet doen. Onderzoek wijst ook uit dat dit je prestatie verbetert.

 

Mocht je last hebben van een blessure dan kun je via visualiseren toch je techniek oefenen. Hiervan is aangetoond dat het terugkomen na blessures sneller gaat als een sporter tijdens zijn blessure visualisatie oefeningen heeft gedaan.

 

Met behulp van visualisatieoefeningen kun je voor een wedstrijd ook je zelfvertrouwen vergroten, waardoor je minder last hebt van spanning. Daarnaast kun je het ook gebruiken om een wedstrijd achteraf na te spelen of /om problemen in je techniek op te sporen.

 

 

 Voor meer informatie over of hulp bij visualiseren, klik hier

facebook twitter